Fondacija „Obrazovanje za Srbiju”, ogranak najveće mreže nastavnika Evrope – Teach for All („Obrazovanje za sve”) organizuje u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta, 22. maja od 11.30 do 12.30 časova (Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Sala 1-drugi sprat), interaktivno predavanje na temu „Budućnost obrazovanja: Koja je tvoja uloga u razvoju promena?”.

Kroz predan rad i posvećenost unapređenju položaja mladih, Fondacija pruža podršku kroz dvogodišnju stipendiju i edukaciju mladim liderima koji se osnažuju da postanu nacionalni edu-lideri, pokretači promena u obrazovanju i društvu!

Šta ćete imati priliku da čujete na ovom predavanju?

✨ Dobićete priliku da saznate više o najnovijim trendovima u obrazovanju, kako se tehnologija i inovacije prepliću sa obrazovanjem i kako možete biti deo tog procesa.

🌐 Upoznaćete se sa futurističkim evropskim inicijativama u oblasti obrazovanja i otkrićete kako one utiču na celoživotno učenje, što će vam pomoći da se pripremite za globalno tržište rada.

🔗 Saznaćete kako mikrokredencijali i blokčejn tehnologija mogu unaprediti vaš lični portfolio, čime ćete se istaći u konkurenciji za posao ili dalje studije.

💡 Upoznaćete se sa disruptivnim tehnologijama i inovacijama koje menjaju obrazovanje iz korena, i videćete kako i vi možete doprineti tim promenama kao studenti.

🌍 Otkrićete kako se možete prijaviti na konkurs za nacionalne edu-lidere!

Zašto je upoznavanje trendova obrazovanja važno za vas?

  • Prema Svetskom ekonomskom forumu, 65% današnjih osnovaca će raditi poslove koji još ne postoje. Kao student, sad imate priliku da se odmah profilišete za poslove budućnosti.
  • Kroz celoživotno učenje, evropske inicijative pomažu prekvalifikaciju i unapređenje veština za oko 24 miliona građana širom Evrope. Informisanost o ovim inicijativama i mogućnostima za dalje usavršavanje može vam otvoriti vrata za nove karijerne mogućnosti.
  • 72% poslodavaca veruje da mikrokredencijali imaju istu vrednost kao i tradicionalne diplome. Sticanje dodatnih veština kroz mikrokredencijale može vam pomoći da se istaknete među poslodavcima i obezbedite bolje pozicije u svojoj karijeri.
  • Do 2025. godine, očekuje se da će oko 60% radnih mesta zahtevati digitalne veštine. Upoznavanje sa trendovima u digitalnom obrazovanju može vam omogućiti da budete konkurentni u dinamičnom tržištu rada.

Nemojte propustiti priliku da oblikujete svoju budućnost i budućnost društva u Srbiji.

Upoznajte se sa trendovima, steknite nova znanja i veštine, i osigurajte svoje mesto na tržištu rada.