Ruska državna korporacija Rosatom, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije dodeljuje stipendije za sve zainteresovane studente iz Republike Srbije koji bi želeli da nastave svoje školovanje u Roskoj Federaciji. Stipendije se odnose na oblast primene nuklearnih tehnologija u mirnodopske svrhe i dodeljuju se za sve nivoe studiranja: osnovne, master i doktorske studije.

Kandidati zainteresovani za mogućnost ostvarivanja karijere u oblasti primene nuklearnih tehnologija u mirnodopske svrhe (studenti prirodnjačkih i tehničkih struka), prilikom izbora studijskog programa dobili bi korisne sugestije od Državne korporacije Rosatom, kao i Kabineta ministra.

Imajući u vidu gore navedeno, sve potrebne informacije sa detaljnim uputstvom i prijavom se mogu naći na web stranicama https://future-in-russia.com/. Takođe, potrebno je da se paralelno sa prijavljivanjem na način koji je opisan na sajtu, zainteresovani kandidati obrate i Kabinetu ministra za inovacije i tehnološki razvoj na mail nevena.boskovic@mbpi.gov.rs.