CERN posle CERN-a

U okviru projekta “Gateway to CERN”, finansiranog od strane Centra za promociju nauke, studenti fizike sa Prirodno-matematičkog fakulteta i studenti sa Fakulteta tehničkih nauka proveli su nekoliko dana u CERN-u, najvećem evropskom istraživačkom centru.

Kako su se proveli? Kakve utiske poneli sa sobom? Kakve benefite donose našoj zemlji?

           

Dođite 29.novembra 2012.godine u 18h na Prirodno-matematički fakultet, gde će naši studenti u Amfiteatru “Mihailo Pupin” održati Tribinu i odgovoriti Vam i na ova i na mnoga druga pitanja koja budete postavili. Tribinu će otvoriti profesor Miroslav Vesković, rektor Univerziteta, inače jedan od naših stručnjaka angažovanih u CERN-u.

           

Podsećamo, povodom Svetskog dana nauke za mir i razvoj, PMF je Novosađanima priuštio deo interaktivne izložbe „CERN u Srbiji“, koja traje do 01. decembra u holu zgrade Departmana za fiziku novosadskog PMF-a (Trg Dositeja Obradovića 4) i koju je već više od 2000 naših sugrađana videlo.

           

Takođe, PMF već tri godine ima zanimljive i posećene,  video-konferencije sa stručnjacima ove vrhunske evropske organizacije, a ta saradnja se uspešno nastavlja raznim zajedničkim akcijama u kojima učestvuje sve više naših mladih istraživača.

 

 

Prenosimo nekoliko fotografija sa prve u nizu tribina. Studenti su preneli svoje utiske na posetioce. Tribinu su otvorili Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke i prof. dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu.