Naučni skupovi

SPIG 2012

 

27.-31. Avgust 2012., Zrenjanin

26th Summer School and Symposium on Physics of Ionized Gases (SPIG 2012)

 

Ova konferencija je jedna od konferencija sa najdužom tradicijom. Održava se već 52 godine. Ove godine je bilo 104 učesnika, od toga 61 iz Srbije i 43 iz inostranstva iz 19 zemalja širom sveta. Rad konferencije se odigravao kroz predavanja eminentnih naučnika iz zemlje i inostranstva i kroz poster sekcije. Mladi doktori nauka su kroz tradicionalna predavanja tipa “Progress Report” imali priliku da izlože rezultate svojih istraživanja. Zbornik radova i apstrakata pozivnih predavanja je objavljen u obliku knjige i u elektronskom obliku: Zbornik radova 

Pozivna predavanja biti objavljena u Journal of Physics: Conference Series.

 

Osim Republičkog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinskog Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, organizaciju konferencije su pomogli i Institut Français, Serbie; European Physical Siciety; ALLDATA, Italy;  American Elements, USA i Biser, Zrenjanin.

 

 

Physics on the Frontier: LHC, Cosmology and Beyond

 

September 21-25, 2009, Novi Sad, Serbia

Konferencija u organizaciji Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Instituta za fiziku i Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu: link.

 

 

Fundamentalne interakcije - Srbija

 

26-28. septembar 2007., Iriški venac, Novi Sad, Srbija